4.8 PÅ TRUSTPILOT 1-2 DAGES LEVERING

4.8 PÅ TRUSTPILOT 1-2 DAGES LEVERING

GOTS (Global Organic Textile Standard)

   

  Global Organic Textile Standard, også kendt som GOTS, er det tættest vi kommer på en verdensstandard for økologisk tekstiler. Global Organic Textile Standard (GOTS) er verdens førende standard for tekstilforarbejdning, når det kommer til organiske fibre. Så hvis du vil være 100% sikker på, at du køber tekstiler, der både er økologiske og kemifrie, så skal du gå efter GOTS mærket.

  Den definerer miljøkriterier på højt niveau langs hele forsyningskæden for organiske tekstiler og kræver overholdelse af sociale kriterier.

  For at blive certificeret skal tekstiler indeholde mindst 70% certificerede organiske naturlige fibre. Alle kemiske input som farvestoffer og hjælpestoffer skal opfylde et sæt miljømæssige og toksikologiske kriterier sammen med spildevandsbehandlingsplan for enhver involveret vådbehandling. Valg af tilbehør er begrænset i overensstemmelse med økologiske aspekter.

  GOTS-certificering dækker hele tekstilprocessen, herunder fair arbejdsmetoder (intet børnearbejde!) Og forsikringen om, at der ikke er nogen kendte giftige stoffer, der anvendes som en del af fremstill- ingsprocessen og derfor er sikre for mennesker. GOTS stiller store krav til producenten lige fra den første økologiske såsæd og høst , til en god og miljømæssig forsvarlig forædling af produktet og til den endelige certificering af tekstilet. GOTS kræver at min 90% af produktet er af naturlige fibre. GOTS kræver også, at producenten har høj social ansvarlighed gennem hele produktionsprocessen.

  Tekstiler med GOTS certificering er ofte lidt dyrere end “almindelige” økologiske tekstiler. Men det er der naturligvis en årsag til. For GOTS certificeringen stiller netop store krav til hele produktionsprocessen, og det koster altså.

  SHOP NU

  Hvorfor vælge et GOTS-certificeret produkt?

  GOTS sikrer velfærden for de mennesker, som er involveret i produktionen. Eksempelvis sætter de høje krav til, at arbejderne i de forskellige led har gode forhold, såsom ordentlig lys, ventilation, pauser, ingen brug af skadelige kemikalier etc.

  GOTS har et krav om, at produktionen har et funktionelt renseanlæg for spildevand, hvis der bruges vand i produktionen for at beskytte miljøet. Der er jævnligt kvalitetstjek hos de forskellige led af produktionerne, hvor der bl.a. laves laboratorieprøver og tests af tekstilerne for pesticidrester og andre farlige kemikalier fra fx. indfarvningen. De har desuden strenge krav til, hvilke farver der må bruges i en GOTS-certificeret produktion, så der ikke er rester i tekstilerne fra farver, som er mistænkt eller bevist at være allergi- og kræftfremkaldende. Eventuelle mærker og tilbehør på produktet skal også overholde GOTS kravene.

  GOTS er altså en garanti for, at der ikke er - eller har været nogen form for sundheds- eller miljøbelastende kemikalier til stede under produktionen af tøjet, og er derfor 100% økologisk. Overblik:

  • 70% af fibrene skal være økologiske (95%, hvis de bærer navnet ‘organic’).
  • Alle kemikalier, der er brugt i alle led af produktionen, skal leve op til meget høje miljømæssige kriterier.
  • Vandforbruget skal leve op til høje kriterier.
  • Indpakning af tekstilerne må ikke indeholde PVC, og papir, pap, hangtags osv. skal genbruges eller have særlige certificeringer.
  • Alle virksomheder, der har været indblandet i produktionen, skal leve op til sociale kriterier fra International Labour Organisation.
  SHOP NU

  GÅ ALDRIG GLIP AF NOGET

  BLIV MEDLEM AF NYHEDSBREVET

  Modtag spændende nyheder og tilbud samtidig med at du automatisk deltager i lodtrækning om en valgfri taske hver måned. 

  Vi finder hver måned 5 heldige vindere!

  Kurv

  Ikke flere produkter tilgængelig for køb

  Din kurv er tom

  Net Orders Checkout

  Item Price Qty Total
  Subtotal 0,00 kr
  Shipping
  Total

  Shipping Address

  Shipping Methods